İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi

18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ FAALİYETLERİ..

OKULUMUZ ARAPÇA KULÜBÜ,ARAPÇA DİL SINIFI VE SURİYELİ ÖĞRENCİLERİMİZİN ARAPÇA ÖĞRETMENİ DURAN CANKATAR DANIŞMANLIĞINDA ORGANİZE ETTİĞİ 18 ARALIK DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ ETKİNLİĞİ OKUL MÜDÜRÜ DR.YUNUS KURTULUŞ,29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DR.İBRAHİM HELALŞAH,ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR.

Ara

12 sınıf öğrencilerimiz meslek dersleri öğretmenlerinin rehberliğinde Hz. Yusuf CEBİR Camii Kız Kuran Kursu´na Müftülük görevlisinden Diyanet bünyesinde çalışabilecekleri meslekler hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Ara

Okulumuzun bahçesinde  öğrencilerin begenisine hitap eden peyzaj çalışmaları yapilmistir.

Ara

12. sınıf kız öğrencilerimizin tamami, kadın öğretmenlerimiz ve müdür yardımcımız Arzu Polat´ın katılımıyla Valide Sultan Gemisi´yle boğaz turu gezisi düzenlenmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz yaşadığımız şehri tarihiyle birlikte yakindan tanıma fırsatı bulmustur. Ayrica ögretmenlerimiz ve yöneticilerimiz okul dışında farklı bir ortamda birlikte vakit geçirmiştir.

Ara

Okulumuzda gerçekleştirilen faaliyetlerin dönem sonu değerlendirme raporu hazırlanmıştır.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimizin fikri ve vicdani bakımdan gelişmiş bilinç ve özveri sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çeşitli branşlardan öğretmenlerimiz tarafında tesettür temalı bir tiyatro oyunu sergilenmiş; engelli vatandaşların haklarına dikkat çeken bir program düzenlenmiş ve iki taraflı fayda sağlaması amacıyla “ Sevgi Evi” ‘den gelen yetimlerimizle öğrencilerimiz arasında “Ben Bilmem Kardeşim Bilir” adlı yarışma etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

Ara

Öğrencilerimizin motivasyonlarını en üst düzeyde tutabilmek amacıyla çeşitli vakıf ve devlet üniversitelerine ziyaretler düzenlenmiş olup üniversite bünyesindeki atölyelere katılmaları sağlanmıştır. “18 Aralık Dünya Arapça Günü” kutlamaları ve sinema filmi etkinliklerimizle de öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulmuştur.

Ara

Okulumuzda, müdürümüz Dr. Yunus Kurtuluş tarafından çeşitli seviyelerdeki sınıflarımıza ders içinde ziyaretler düzenlenmiş; öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin okul yönetimiyle en etkin bir şekilde bir araya gelmeleri sağlanmıştır.

Ara

Okulumuzda yürütülen hamilik projesi kapsamında her ayın ilk perşembesi düzenlediğimiz iftar programının onur konuğu İstanbul İl Milli Eğitim müdürü Sayın Leven yazıcı Bey oldu.

Ara

Okulumuz Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi  Yunus Emre SOFUOĞLU Hırvatistan´da düzenlenen Balkan Şampiyonası´nda karatede ikinci oldu.

Kas

Okulumuzda geçtiğimiz dönem tamamlanan birinci sınav dönemi sonrasında tüm sınıf ve şubelerimizden öğrencilerimizin başarı durumlarını ele alıp değerlendirmek amacıyla hafta boyunca ‘’Zümre Toplantıları’’ ve ‘’Şube Öğretmenler Kurulu’’ (ŞÖK) çalışmaları düzenlenmiştir.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimizi yaklaşan sınav dönemine hazırlamak ve teşvik etmek amacıyla çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmiştir. Bu kapsamda tamamı öğrencilerimizden oluşan musiki koroları hazırlanmış; kültürel geziler ve kitap fuarı gezileri düzenlenmiş olup spor alanında da turnuvalarımıza ara vermeden devam edilmiştir.

Kas

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın öncülüğünde Kur’an-ı Kerim okuma becerisini geliştirmek amacıyla görevli hocalarımız işbirliğiyle ‘’Kur’an-ı Kerim İhtisas Sınıfı’’ oluşturulup ihtiyaç duyan öğrencilerimiz bu birime yönlendirilmiştir.

Kas

Okulumuzda üniversite öğrencisi mezunlarımız okudukları bölümlerle ilgili seminerler vermektedir. Bunun yanı sıra engelliler ile ilgili bir program ve namaz konulu bir tiyatro hazırlanmaktadır.