İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi

"Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu-olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler" Konulu Toplantı Yapıldı

Okulumuz İHL Meslek Dersleri öğretmeni Zübeyde Kalkan önderliğinde etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler, olumlu olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında etkili sınıf yönetiminde neler yapılabileceği hangi davranışların öğrenciler üzerinde olumlu, hangi davranışların öğrenciler üzerinde olumsuz etki bırakacağı konuları değerlendirildi.

• Sınıf yönetimi nedir? Sınıf nasıl yönetilir?Neden sınıf yönetimi?
  •  Sınıf yönetimi ne değildir
  •  Sınıf kurallarının nedenleri açıklanmalıdır
  •  Öğrencileri ceza ve not ile tehdit edilmemelidir.
  •  Büyük boyutta uygunsuz davranış , özel toplantı yada danışma yoluyla düzeltilmeye çalışılmalıdır.
  •  İstenen davranışı sergileyen öğrenci mutlaka görülmelidir.
  • Öğrenci velileri ile iletişim kurmama ,ev ziyaretlerinde bulunmama

•  Bir öğrenci için en olumsuz etken onun birey olduğunu , hakları olduğunu kabul etmemek ve ona sevgi ile yaklaşmamak

başlıkları üzerinde bilgilendirme yapılmıştır.

05-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023

Yayın: 05.05.2023 - Güncelleme: 02.09.2023 23:37 - Görüntülenme: 145